www.DK-EJET.dk
LOG IND
Bliv certificeret»    Kontakt DK-Ejet»   

Sikker handel på nettet?


Der findes 3 måder, hvorpå du kan handle sikkert online. Den ene er dog ikke helt sikker, men vi tager den med alligevel.

Bankoverførsel!
Ved Bankoverførsel sender du penge via netbank til sælgeren inden du modtager varen. Denne metode er forbundet med øget risiko da du ikke er beskyttet hvis sælger f.eks. ikke sender dit produkt. Ved bankoverførsel kan du ikke trække pengene retur hvis du er blevet snydt.

Afhentning!
Du bestiller dine varer online, og afhenter dem fysisk og betaler kontant. Det er helt sikkert den sikreste af alle handelsformer, men kan være upraktiske, hvis man f.eks bor i langt fra sælgeren, men ved afhentning er du helt sikker på, at du får dine varer, og det er de varer, som du har bestilt.

Kreditkort!
Kreditkort er den sidste, nemmeste og sikreste. (Mastercard, VISA mm.) Det er værd at bemærke, at der står KREDITKORT. Dvs Dankort altså IKKE tæller med her! Dankort er dog meget sikkert, og har langt hen af vejen de samme sikkerhedspunkter som et kreditkort, men der er nogle undtagelser, hvor Dankort ikke er dækket.

Kreditkort er 100% sikkert at bruge, handler du online, så køb KUN fra webshops, som tager imod kreditkort eller evt dankort. Ved et kreditkort kan du nemlig via din bank foretage en chargeback, hvis varerne ikke bliver leveret, i tilfælde af dette underskriver du et dokument, hvor du bekræfter, at varerne ikke er modtaget, og du derfor vil gøre indsigelse imod din betaling.

Bankerne kan idag på få dage få dine penge retur, og bevisbyrden påfalder derefter webshoppen. Der hvor kreditkort skiller sig ud fra et dankort, det er ved konkurser! Køber du f.eks flybilletter online, og betaler med dit dankort, så har du ingen sikkerhed for bestillingen, hvis selskabet går konkurs inden du får flyveturen leveret, du løber altså en unødvendig risiko! Det kan derfor kun anbefales, at du betaler med et kreditkort, hvis du køber varer/services, som har en lang leveringstid. Det kan f.eks være flybilletter, koncertbilletter, rejser, udflugter, arrangementer af diverse slags, malerier (dem som males efter dit ønske), varer med lang leveringstid (typisk produkter som ikke lagerføres eller specialfremstilles efter dine behov) osv. Du skal kræve, at butikken modtager din betaling som en Visacard eller Mastercard betaling, og ikke blot køre den via dankort. For så mister du dine rettigheder, hvis noget går galt i processen! Køber du derimod varer, som kan leveres her&nu, så kan du godt betale via dit dankort. Det gælder f.eks tøj, sko, parfumer,bøger, CD, DVD, mobiltlf, gadgets osv. Du skal bare huske at tjekke, hvor lang en normal leveringstid er hos det pågældende firma.

Vær opmærksom på DK-EJET mærkningen ikke er 100% sikkerhed for en tilfredsstillende handel på nettet, det kan bruges vejledende. Dog er det sikkert, at DK-EJET gør forarbejdet for dig i form af at tjekke webshoppen for 4 meget vigtige og grundliggende informationer:

DK-EJET mærket garantere at siden er dansk registreret med dansk cvr og momsnummer og skattepligtig i Danmark
DK-EJET mærket garantere også at man kan komme i kontakt med firmaet via mail og telefon nummer.
DK-EJET mærket garantere for en dansk betalingsudbydre så du trygt kan bruge dit kreditkort på websiden.
DK-EJET mærket garantere også for at websiden har en dansk registreret bank

Disse kriterier bliver løbende overvåget af DK-EJET, og hvis ikke alle kriterier er opfyld så nedtages DK-EJET mærket med det samme, der er INGEN mulighed for at få tid til at bringe tingene i orden, DK-EJET mærket nedtages prompte.

Vidste du at....
...hvis du har handlet
på nettet og betalt
med betalingskort,
har du mulighed for
at benytte dig af
indsigelsesordningen.
[SE MERE HER]


Handel dansk, undgå ubehagelige overraskelser på udenlandske sites! Kig efter DK-Ejet mærket
DK-Ejet.DK - Drives af UPZ Holding ApS | Eli Christensensvej 6 7430 Ikast Tlf. 70 20 26 00 | CVR: 39439131 | Ringkøbing Landbobank